Харків'янин 2014 року за власною ініціативою приєднався до ворога: СБУ затримала агента "ЛНР", який збирав інформацію про об'єкти інфраструктури

Немолодий вже черевань зробив непогану кар'єру в російсько-терористичних військах, отримавши посаду офіцера розвідки

Служба безпеки України виявила та затримала члена терористичної організації "ЛНР", який збирав інформацію про об'єкти критичної інфраструктури Харківщини, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу СБУ.

Встановлено, що мешканець Харкова у 2014 році за власною ініціативою приєднався до терористів, які тимчасово окупували окремі райони Луганської і Донецької областей. Остання встановлена СБУ "посада" чоловіка у незаконних збройних формуваннях терористів - командир взводу розвідки так званої 10-ї окремої артилерійської бригади 2-го армійського корпусу "ЛНР".

Зловмисник відразу потрапив до поля зору Служби, коли прибув на Харківщину з території РФ та розпочав збір відомостей про об’єкти критичної інфраструктури регіону. Зокрема, його цікавила інформація про залізничні колії та станції, Харківський метрополітен, автовокзали. Чоловік, протягом деякого часу регулярно особисто "оглядав" об’єкти у різних місцях Харківщини. За інформацією спецслужби, зібрані дані він планував передати представникам терористичної організації "ЛНР" для організації терактів та диверсій на території регіону.

Слідчі провели обшук у помешканні зловмисника у Харкові, під час якого виявили та вилучили бойову гранату РГН із запалом і тротилову шашку з електродетонатором. Терориста затримали.

Наразі зазначеному громадянину здійснено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.


СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...