Харків'янин "стежив" за посадовцями на роботі й фільмував місто онлайн для спецслужб окупантів (фото)

СБУ затримала мешканця Харкова, який втручався у систему відеонагляду в державному органі, а також в режимі онлайн викладав панораму міста, повідомляють Патріоти України.

Кіберфахівці СБУ встановили, що до цього злочину причетний 48-річний харків'янин, який спеціалізується на відеоспостереженні та мережевому обладнанні. Він здійснив несанкціоноване втручання у систему відеонагляду в одному з державних органів на території Харкова та отримав доступ до службової відео- та аудіоінформації. Виявилося, що систему відеонагляду чоловік монтував ще до початку війни, а після 24 лютого прослуховував спеціалістів у службових приміщеннях. Окрім того, він установив веб-камеру на багатоповерхівці на одному з найбільших проспектів Харкова та від початку війни здійснював онлайн-трансляцію панорами цієї частини міста у відкритому доступі.

"Трансляція здійснювалася на одному з популярних відеострімінгових сервісів, який має багатомільйонну російську аудиторію. Наразі СБУ перевіряє можливу причетність харків'янина до співпраці зі спецслужбами держави-агресора, зокрема, передачі їм інформації про переміщення української військової техніки, а також коригування ворожого вогню по місту", — повідомили в пресслужбі УСБУ Харківщини.

За інформацією головного слідчого Харківщини Сергія Болвінова, чоловік співпрацював напряму з ФСБ, про що свідчить його перериска з рідним братом, який є співробітником російської спецслужби.

У хакера провели обшуки, вилучили комп'ютерну техніку. Харків'янина затримали на 60 діб на підставі ст. 208 КПК України. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронних комунікаційних мереж, вчинене під час дії воєнного стану) Кримінального кодексу України. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років.

Битва за Часів Яр триває: УThe Wall Street Journal пояснили, чим небезпечна втрата контролю над містом

середа, 24 квітень 2024, 14:30

Поки українські воїни в Часовому Ярі чекають на зброю союзників, ворог знищує будь-яке укриття, а безпілотники з вибухівкою вражають все, що рухається. Розташований на пагорбі над Бахмутом, Часів Яр є цінним стратегічним призом. Про це пише The Wall St...

Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...