Хасиди запевняють, що звикли до війни: Голова ОВА розповів, скільки паломників прибуде до Умані

Цього року на святкування Рош га-Шана приїхали уже 1100 хасидів. Попри війну паломники все ж планують їхати до України, щоб відвідати могилу цадика Нахмана. Про це сказав голова Черкаської ОВА Ігор Табунець, передають Патріоти України.

Ігор Табунець зазначив, що вони переконували хасидів не їхати цього року до Умані, оскільки в регіоні дії комендантська година та існує загроза ракетних ударів, проте віряни все ж хочуть відвідати Умань.

"Хасиди нас запевняли, що в них в Ізраїлі теж практично постійно війна і вони до цього звикли", - сказав Табунець. Ігор Табунець наголосив, що зараз на Уманщині зберігається велика ймовірність ракетних атак та терористичної загрози з боку Росії.

"Ми сподіваємось, що цього року менше вірян прибуде до Умані, але очікуємо, що їх може бути до 10 тисяч. Наразі 1100 осіб уже прибули та проживають в Умані. Активніше вони прибуватимуть 18-19 вересня", - пояснив голова ОВА.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...