"Хатинка" біля моря: Скільки коштує відпочити на курорті біля дачі Хрущова, де Зеленський проведе Трійцю

Острів входить до складу Азово-Сиваського національного природного парку в Херсонській області, і з 2015-го був відкритий для туристів.

Дача Хрущова. Фото: РБК.

Відпочинок на курорті на Азовському морі, де президент Володимир Зеленський планує провести святкові вихідні на Трійцю, доступний для туристів за досить демократичними цінами, зазначають Патріоти України.

"Президентська дача" розташована на півострові Бирючий неподалік від Мелітополя та Кирилівки на узбережжі. На косі всього за 40 кілометрів від резиденції будь-хто охочий може орендувати будиночки або поселитися в готелях чи базах відпочинку. Вартість проживання за добу варіюється від 180 гривень до 2 тисяч.

В інтернеті на сайтах опубліковані пропозиції на будь-який смак: від приватних міні-готелів до розкішних готелів та вілл. Можна зупинитися на самому острові Бирючий, на розширеній ділянці Федотової коси або в популярному курортному селищі Кирилівці.

Що стосується місця відпочинку глави держави, то до Бирючого острова був небайдужий раніше генсек СРСР Микита Хрущов, який перетворив заповідник на "заповідно-мисливське" господарство. Для нього спеціально там побудували дачу.

Любили в заповідній зоні порибалити та провести час і екс-президенти Леонід Кучма і Віктор Янукович, а за Петра Порошенка острів періодично "закривали", нібито для візиту тодішнього гаранта.

Бирючий - це штучно створений острів (піщана коса) в Азовському морі неподалік від Генічеська. Він відмежовує від моря Утлюцький лиман. На острові довжиною 24 км і шириною близько 5 км склалася унікальна екосистема. Кілька років тому на 290 гектарів острова жили більше тисячі оленів, 2500 ланей, 120 рідкісних туркменських куланів, зайці та фазани. Сам острів входить до складу Азово-Сиваського національного природного парку в Херсонській області, і з 2015-го був відкритий для туристів.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...