Херсонців планують пустити на м'ясо: Російські загарбники оголосили створення "тероборони" з мешканців окупованого облцентру

Так звана "адміністрація" окупованого росіянами Херсона заявила про формування територіальної оборони міста, повідомляє РИА Новости.

Чоловікам, які не виїхали з окупованого міста, пропонують вступити до загонів територіальної оборони Херсона за власним бажанням.

Водночас очільник ГУР Кирило Буданов вважає, що російські окупаційні війська готуються до оборони в Херсоні, а не до відступу з нього.

"Але водночас я не можу вам сказати, що просто зараз вони з Херсона тікають. Ні, такого немає.

Вони готують ґрунт, щоб, якщо буде потрібно, дуже швидко звідти вийти. Однак вони не готуються до виходу зараз, вони готуються до оборони", – сказав глава ГРУ.

Повідомлення про евакуацію з Херсона Буданов вважає інформаційною операцією і маніпуляцією: "Вони, навпаки, заводять туди нові військові підрозділи і готують вулиці міста до оборони".

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...