Хезболла атакувала Ізраїль з території Лівану понад 100 ракетами,д - ЗМІ

Хезболла заявила про початок атаки на Ізраїль у відповідь на вбивство свого командувача Фуада Шукра, передають Патріоти України з посиланням на The Times of Israel

У своїй заяві Хезболла стверджує, що вона запустила кілька ударних безпілотників, націливши їх на військові об'єкти.

Саудівське видання Al Arabiya повідомляє, що з території Лівану по північному Ізраїлю також було випущено понад 100 ракет.

Ізраїль повідомив, що запроваджує обмеження в цілях безпеки цивільного населення. Навчальні заклади та робочі місця зможуть функціонувати, якщо поблизу є відповідне укриття, до якого можна буде вчасно дістатися.

Будуть введені обмеження на збори: до 30 осіб на відкритому просторі та 300 осіб у приміщенні. Пляжі також закриті поблизу кордону з Ліваном.

Раніше армія оборони Ізраїлю завдала ударів по об'єктах Хезболли, бо та готується до запуску ракет і снарядів з Лівану по ізраїльській території. Про це повідомив ЦАГАЛ на своєму Telegram-канал.

Після ударів, відповідно до оцінки ситуації, проведеної командуванням Армії оборони, будуть оприлюднені рекомендації щодо порятунку життя для населення в окремих районах Ізраїлю.

Речник армії Даніель Хагарі зазначив, що "нещодавно ЦАГАЛ виявив", що терористична організація Хезболла, готувалася запустити ракети в бік ізраїльської території. З метою самооборони для усунення цих загроз, "ізраїльтяни завдають ударів по терористичних цілях у Лівані, звідки Хезболла планувала здійснювати напади на ізраїльське цивільне населення".

Хагарі додав, що незабаром Хезболла продовжить обстріл ізраїльської території ракетами, а також, можливо, дронами.

"Ми бачимо, що Хезболла готується до широкомасштабного нападу на Ізраїль, наражаючи на небезпеку ліванське цивільне населення. Ми застерігаємо цивільне населення, яке перебуває в районах, де діє Хезболла, негайно виїхати з небезпечної зони заради власної безпеки", - мовиться в заяві речника ЦАГАЛ.

Він також додав, що Ізраїль не терпітиме нападів терористів на своє цивільне населення.

На концерті Кобзона підвищений аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 27 серпня

вівторок, 27 серпень 2024, 8:07

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.08.24 орієнтовно склали:

Пекін та Київ тішаться, Москва скреготить зубами: Гарріс обходить Трампа і збільшує шанси демократів на вибори у Конгрес

вівторок, 27 серпень 2024, 7:59

Демократи цієї осені знов можуть отримати більшість в палаті представників та Сенаті. Віцепрезидентка Камала Гарріс має 55% шансів перемогти колишнього президента Дональда Трампа у президентських перегонах в США. Про це свідчать результати прогнозу Dec...