Хід "чекістів": Екс-регіонал Деркач анонсував публікацію нібито секретних записів переговорів Байдена і Порошенка

Проросійський нардеп Андрій Деркач, котрий і раніше відзначався вкидами на користь Російської Федерації, зі спецслужбами котрої його родина має давні зв'язки, став трігером нового "касетного скандалу", призначеного до втручання у нові президентські вибори у США на користь Трампа, зазначають Патріоти України.
Так син екс-генерала КДБ та "чекіст" у третьому поколінні оприлюднив аудіоматеріали, які можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка. В "Європейській солідарності" Петра Порошенка назвали це "російською провокацією", а записи "сфабрикованими фрагментами", щоб втягнути Україну у виборчу кампанію в США і зруйнувати двопартійну підтримку Києва.

"Ми оприлюднимо записи телефонних розмов із голосами, схожими на голоси Петра Порошенка і Джозефа Байдена, що свідчать про факти міжнародної корупції та держзраду на найвищому державному рівні", - сказав Деркач у вівторок під час онлайн-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

За словами Деркача, записи він отримав від журналістів-розслідувачів, а сам запис розмов робив особисто Порошенко.

Перша тема записів, як зазначив депутат, стосується отримання "$1 млрд в обмін на збереження схем Burisma і міжнародної корупції". Записи, як зазначає Деркач, датовані 2015-2016 роками, в них, зокрема, йдеться про необхідність звільнення на той час генпрокурора Віктора Шокіна, "який тоді розслідував справу Burisma і вийшов на Байдена".

Депутат стверджує, що отриманий від США $1 млрд був спрямований на отримання військових держзамовлень підприємствами, що мають стосунок до Порошенка.

Друга тема записів, як розповів Деркач, стосується розвалу парламентської коаліції і майбутніх виборів у лютому 2016 року. "Порошенко визнає, що коаліції немає... замість того, щоб виконати вимоги Конституції та оголосити перевибори, Петро Олексійович дотримувався обіцянок, даних особисто Байдену, і блокував відставку Кабміну", - пояснив Деркач.

"Ці розмови чітко показують... Україною керував Байден", - заявив депутат.

Також, за його словами, в аудіозаписах йдеться про вплив Байдена через наглядові ради великих держпідприємств.

"Ми передали всі наявні сьогодні в нашому розпорядженні багатогодинні записи разом із заявою про держзраду, а також факти міжнародної корупції до Офісу генерального прокурора... для реєстрації кримінального провадження", - підсумував Деркач.

У пресслужбі "Європейської Солідарності" відреагували на цю подію такою заявою: "Оприлюднені проросійським депутатом Деркачем аудіофрагменти сфабриковано заради дискредитації України і штучного її втягнення в американську виборчу кампанію. По суті це російська провокація, яка не має нічого спільного з дійсністю. Її мета підірвати двопартійну підтримку України з боку Сполучених Штатів, за 5 років вибудувану президентом Петром Порошенком, повернути нашу державу в зону російського впливу і послабити міжнародну проукраїнську коаліцію.

Не випадково ключовим спікером у цій справі є представник п'ятої колони, відомий своїми зв'язками з Росією, Андрій Деркач. Саме тому його пресконференція рясніє тезами російської пропаганди про нібито зовнішнє управління Україною.

Також варто звернути увагу на той факт, що одним із завдань пресконференції Деркача є лобіювання інтересів олігарха Коломойського, очевидно Приватбанк - це винагорода за участь у цій російській провокації".



У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....