Хід нібито хитрий, але допоможе мало: Клімкін пояснив, навіщо Путін змушує платити за газ рублями

Тепер, щоб розрахуватись за російський газ, європейські країни, які поки не можуть від нього відмовитись, мають якось купувати рублі в банках Росії. Таким чином Володимир Путін хоче "прирівняти" рублі до юаней, пояснив ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін, передають Патріоти України.

За його словами, такий крок більше схожий на пропаганду і викликає "криву посмішку" у світу. Адже реальні розрахунки за газ будуть відбуватися через інші схеми. "Ми прекрасно розуміємо, що в Росії до долара доступу немає. Тепер Путін хоче зробити те саме, як китайці зробили з Саудівською Аравією. Ті перейшли на юані. Але юані - це не російські тугрики, це все ж таки нормальна китайська валюта", - сказав Клімкін.

Він пояснив, що це призведе до того, що в Європі будуть швидше переходити на інші схеми та намагатимуться відмовитися від російських енергоносіїв. "Як на мене, відповідь колективного заходу має бути дуже жорсткою. Вони мають сказати, що запроваджують нафтове ембарго. Усі країни, хто купує нафту в Росії, поступово будуть "вибивати" і теж запроваджувати проти них санкції", - додав Клімкін.

Джерело: Радіо НВ

Ці люди ніяк не можуть зупинитися: МВС РФ оголосило в розшук командувача Сухопутних військ ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 18:52

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в розшук командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка. Про це у суботу, 4 травня, повідомляють пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС, передають Патріоти Украї...

Окупанти кілька разів атакували Харківський район, є загиблий і постраждалі

субота, 4 травень 2024, 18:29

Приблизно о 15.30 4 травня окупанти вдарили по селу Слобожанське Харківського району. Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив у Telegram, передають Патріоти України. "Унаслідок обстрілу горів будинок та господарчі споруди. Загинув 49-річний...