Х...йла образили: Вперше за 15 років Путіна не запросили на урочисті заходи до річниці операції Overlord у Британію

Операція Overlord із висадки військ союзників на півночі Франції є найбільшою військово-морською десантною операцію в історії.
Путіна знову образили. Ілюстрація: соцмережі.

Президента Росії Володимира Путіна не запросили на відзначення річниці висадки союзників у Нормандії Overlord 6 червня 1944 року вперше за 15 років, повідомляють Патріоти України.

Масштабні пам’ятні заходи з нагоди 75-річчя початку Нормандської операції Overlord у Другій світовій війні пройдуть 5 червня на півдні Англії та 6 червня на узбережжі французької Нормандії.

Окрім британської сторони у заходах вищого рівня візьмуть участь США, Канада, Франція, Австралія, Нова Зеландія, Бельгія, Польща, Норвегія, Данія, Нідерланди, Греція, Словаччина, Чехія. Серед запрошених також Німеччина.

Вперше з 2004 року російського лідера Путіна не запросили на цей захід. Офіційний Лондон повідомив, що цього року подія стане однією із найбільших британських військових демонстрацій: буде залучено 26 автентичних літаків Королівських ВПС часів Другої світової війни та щонайменше 11 кораблів.

Операція Overlord із висадки військ союзників на півночі Франції є найбільшою військово-морською десантною операцію в історії. Вона тривала з 6 червня до 1 липня 1944 року.

Джерело: Укрінформ

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...