Х*йло прокотилося до анексованого Криму та наговорило чергової маячні. МЗС України відреагувало

Під час візиту російського президента на рейді Севастополя зупинився військовий фрегат ВМФ РФ, щоб з дорогим Володимиром Володимировичем щось не трапилось

У четвер, 4 листопада, коли в Російській Федерації відзначають державне свято - День національної єдності, президент Росії Володимир Путін відвідав тимчасово окупований Севастополь. Як повідомляє агентство ТАСС, у своєму виступі після покладання квітів до Меморіалу в Карантинній бухті господар Кремля заявив, що “Крим і Севастополь тепер назавжди з Росією”, зазначають Патріоти України.

У своїй промові Володимир Путін зробив уже традиційний екскурс в історію, нагадавши, що на початку ХVII століття Росія перебувала “на межі втрати свого суверенітету, могла назавжди зникнути з карти Європи та світу”, але, за його словами, народ Росії цього не допустив і, “об'єднавшись у лавах ополчення Мініна та Пожарського, відстояв рідну землю, позбавився інтервентів, загарбників і зрадників, відновив сильну владу...”.

“Наша країна знову знайшла історичну єдність. Цей живий, нерозривний зв’язок особливо гостро відчуваєш, звичайно ж, тут, у Севастополі, у Криму. Вони назавжди тепер з Росією”, — запевнив присутніх на церемонії Путін.

Серед осіб, які супроводжували російського президента, були “губернатор” окупованого Севастополя Михайло Развожаєв і повпред очільника Кремля в Південному федеральному окрузі Володимир Устінов.

За даними агентства, під час візиту Путіна на рейді Севастополя зупинився російський фрегат “Адмірал Макаров”.

Як повідомляє у Twitter видання Кримінформ, довкола території, де відбувалися заходи за участю Путіна, було посилено охорону та заходи безпеки через пандемію коронавірусу. Під час своєї промови російський президент перебував на значній відстані від своєї аудиторії.

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест через візит президента країни-агресора Путіна на тимчасово окуповану територію України - Автономну Республіку Крим і місто Севастополь.

У відомстві наголосили, поїздка Путіна відбулася всупереч неодноразовим застереженням України.

"Розглядаємо цей візит, як і інші неузгоджені з українською стороною поїздки російських посадовців до тимчасово окупованого Кримського півострова, як грубе порушення Росією суверенітету України, норм міжнародного права, резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, зобов’язань Росії за договорами, сторонами яких є Україна та РФ. РФ має повернутися до виконання своїх міжнародно-правових зобов’язань", - йдеться у заяві МЗС.

Також у Міністерстві закордонних справ закликали РФ припинити "безпрецедентні порушення прав людей на окупованому Криму". Зокрема, йдеться про політичні репресії, викрадення і вбивства, звільнити незаконно утримуваних за ґратами українців та зосередити зусилля на політико-дипломатичному вирішенні російсько-українського збройного конфлікту задля відновлення територіальної цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах.

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...