Х*йло воно і є х*йло: В Пентагоні розповіли, як Путін здає союзників у Сирії

Росія намагається співпрацювати з будь-яким суб'єктом, здатним допомогти їй в конкретний момент.​

Ерік Пехон. Фото: скріншот з відео.

Головним завданням Росії є роздроблення НАТО, а стратегічним партнерам країни варто задуматися, що Кремль не має наміру допомагати союзникам. Таку заяву зробив прес-секретар Міністерства оборони США Ерік Пехон в інтерв'ю телеканалу Аль-Хуррем, передають Патріоти України.

"Ми зобов'язані стежити за їх впливом в таких регіонах, як Близький Схід. США зацікавлені в стабільності і безпеці Близького Сходу, щоб терористи не знаходили тут притулок. Очевидно, що що Росія на Близькому Сході робить прямо протилежне. Вона намагається просувати свої інтереси під виглядом надання допомоги партнерам, зберегти режим Асада, одночасно стаючи причиною гуманітарних катастроф. І вона продовжує загострювати регіональні проблеми", - уточнив він.

Пехон додав, що Росія намагається співпрацювати з будь-яким суб'єктом, здатним допомогти їй в конкретний момент. "Але коли ці партнери опиняються під ударом, як це сталося з атаками на сирійські склади хімічної зброї, Росія, незважаючи на всю риторику і пропаганду, ніколи не виступає проти тих, хто завдав ці удари. Це говорить про те, що Росія насправді не має наміру захищати тих, кого називає своїми союзниками. Москва отримує вигоду з хаосу, наживається на тому, що дестабілізує світовий порядок", - наголосив представник Міноборони США.

Одним із застосовуваних Росією важелів для роздроблення НАТО він назвав пропозицію про продаж Туреччині систем С-400. "Ми стежимо за тим, що Москва робить у всьому світі. Якщо ви бачите в якійсь частині світу хаос, то ви неодмінно виявите там російський уряд", - підсумував він.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...