Х*йло здулося: "Газпром" різко збільшив прокачування газу через Україну після загрози масштабних санкцій

Росія різко збільшує постачання газу до Європи через територію України на тлі переговорів із Заходом про гарантії безпеки, де дипломати запропонували Москві «пряник» у вигляді переговорів про нерозміщення ракет і «батіг» у вигляді жорстких санкцій, зокрема проти найближчого оточення президента Володимира Путіна. З 1 лютого «Газпром» подвоїв транзит через українську ГТС і довів його практично до обсягу, передбаченого довгостроковим контрактом. Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на дані національного газотранспортного оператора, передають Патріоти України.

Обсяг прокачування досяг 107,7 млн. кубометрів на добу проти 54 млн. в середньому в січні. Контракт, укладений наприкінці 2019 року, вимагає від Газпрому прокачувати 109 млн кубів щодня.
Поворот «вентилю» на українському транзитному маршруті знизив ціни на газ до ЄС. На 13.08 мск ф'ючерс із постачанням у березні на лондонській біржі ICE торгується по 75,5 євро за мегават-годину, або 879 доларів за тисячу кубометрів, втрачаючи в ціні 10,6%.
Газ із постачанням у квітні коштує дешевше 850 доларів за тисячу кубів, а літні контракти подешевшали майже до 830 доларів.
Збільшення прокачування через Україну відбулося наступного дня після того, як США та Британія озвучили загрозу жорстких санкцій проти людей із ближнього кола Путіна, а також членів їхніх сімей.
Джерело Reuters в адміністрації Джо Байдена повідомило, що заходи в рамках закону CAATSA (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act) будуть задіяні у разі вторгнення Росії в Україну.
«Дружки Путіна більше не зможуть використати своїх дружин та членів сімей, щоб уникати санкцій. Санкції відріжуть їх від світової фінансової системи і зроблять так, що їхні сім'ї більше не зможуть насолоджуватися привілеєм паркування своїх грошей на заході та відвідування елітних західних університетів», - розповіло джерело Reuters.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...