Хіти тижня. "​25 жовтня розполовинять Україну на два непідконтрольних Києву анклави", - політтехнолог Голобуцький

Зе-команду абсолютно не лякає перспектива передачі контролю над половиною держави агентам країни-агресора.

"25 жовтня розполовинить Україну на 2 непідконтрольних Києву анклави. Майбутній мер Слов'янська Неля Штепа прибрала (або сховала "тільки для друзів") свої горді дописи із заявою зареєстрованого кандидата в мери і довідкою про реєстрацію - мабуть, забагато матюкали представники тієї скромної частки виборців, котру категорично не влаштовує відновлення штепократії", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Але сам факт реєстрації знаковий. Зе-команду абсолютно не лякає перспектива передачі контролю над половиною держави агентам країни-агресора. Принаймні, не було вжито і не планується вживати жодних доступних заходів. Нагадаю, в нас досі війна, вже сім років. Тобто, за бажання і політичної волі легітимним буде будь-який формат дій, якщо він скерований на збереження державного суверенітету і територіальної цілісності: воєнний час все спише, а стурбована міжнародна спільнота поки не звільнила Росію від звання агресора і від санкцій - незважаючи на всі старання Зеленського і команди.
Отже, в нас попереду дуже важкі часи. Представники кремлівського пулу, щойно отримають контроль над обласними, міськими, районними, місцевими радами, гарантовано візьмуться приймати законною більшістю голосів відповідні рішення. І "російською як регіональною" все точно не закінчиться. Обов'язково будуть публічні звернення до президента, ВР і Кабміну "помиритись з Росією", відкликати санкції", "дати воду в Крим", "допустити російських інспекторів на позиції, бази та полігони ЗСУ" тощо. А та мі до підняття аквафрешів над міськрадами дійде.
Ви уявляєте ситуацію, коли Зеленський у відповідь на отаке піднімає силовиків і підписує розпорядження придушити вогнище сепаратизму, затримати чи ліквідувати винуватців, відправити до київських СІЗО депутатів-колаборантів в повному складі? Взагалі щоб Зеленський вжив хоч якихось заходів на захист суверенітету, окрім запиляти черговий відосик на тему "давайте жити дружно і шукати компроміси, ви всі праві і всі різні..."? От і я не уявляю.
Хоча це в будь-якому випадку стане прекрасним приводом для Москви заявити "Ну от бачите! Це все ж внутрішній громадянський конфлікт, а ніяка не війна! На Донбасі абсолютно те саме було! Ми ж вам казали! Знімайте з нас санкції".
В підсумку 25 жовтня з великою ймовірністю поділить територію України надвоє. На не підконтрольну Києву половину, де владу візьмуть в один тур місцеві проукраїнські еліти, а "слуги" матимуть крихітні фракції в місцевих радах (це переважно Правобережжя - Вінниця, Тернопіль, Черкаси, Житомир, хоча також і Київ, і Дніпро, і Харків - їм в принципі треба кремлівський гауляйтер як собаці п'ята нога, вони проукраїнські з цілком прагматичних причин). І на непідконтрольну Києву другу половину, де владу візьмуть представники кремлівського пулу з кураторами в ФСБ. Штепа - прекрасний взірець. Як далі розвиватиметься ситуація - тут вже можуть бути різні сценарії".

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...