Хіти тижня. 40 років у строю КДБ-ФСБ: Історик розповів, чому Медведчук був і залишається агентом московських спецслужб

В студентські роки Віктор Медведчук побив людину і потрапив у СІЗО, однак після того, що сталося, його поновили у виші.

Віктор Медведчук. Фото: скріншот з відео.

Кум Володимира Путіна і лідер партії ОП – “За життя” Віктор Медведчук співпрацював з радянськими спецслужбами і, можливо, був агентом КДБ. Про це в інтерв’ю сказав журналіст і історик Вахтанг Кіпіані, передають Патріоти України.

За його словами, на сьогоднішній день існує безліч публікацій, що свідчать про те, що Медведчук мав зв’язки з КДБ, при цьому вони були оскаржені в судовому порядку. У них стверджується, що Медведчук-агент мав псевдонім Соколовський.

“Немає стовідсоткових фактів, що свідчать про те, що Медведчук був штатним агентом Комітету державної безпеки СРСР. Те, що він співпрацював і рухався як адвокат у напрямку, заданому КДБ, – це безумовно”, – сказав історик.

Кіпіані також нагадав, що батько Медведчука був членом ОУН і в радянські часи був засуджений за “зраду батьківщини”.

“І ось син такої людини вступає не в якийсь провінційний Сиктивкарський інститут, а в Київський державний університет. На юридичний факультет, який готував прокурорів, адвокатів, слідчих – систему”, – додав він.

Журналіст також нагадав, що в студентські роки Медведчук побив людину і потрапив у СІЗО, однак після того, що сталося, його поновили у виші, який він, згодом, благополучно закінчив. Кіпіані також прокоментував те, що рік тому в галузевому архіві СБУ говорили, що документів щодо Медведчука немає, однак додали, що деякі документи були знищені в радянський час:

“Якщо він був агентом, то більша частина документів була або знищена, або вивезена в Москву на початку 90-х років. А якщо вони з якихось причин залишилися лежати в Києві, то я впевнений, що Медведчук, коли був главою Адміністрації президента, забрав їх, і тримає або в сейфі, або під подушкою, або знищив. Тобто, шанси, що ми знайдемо його справу, дорівнюють нулю”, – резюмував він.
Джерело: Цензор.НЕТ

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...