Хіти тижня. "А хто ж збив Іл-76?": Активіст Стерненко поставив незручне запитання Зеленському

Президенту не подобається відверте формулювання "Росія - агресор і окупант"?

Громадський діяч Сергій Стерненко просить главу Української держави Володимира Зеленського уточнити, хто саме винен у загибелі 40 українських військових (40 десантників та 9 членів екіпажу) на борту Іл-76, збитого у ніч з 13 на 14 червня 2014 року поблизу Луганська. Своє запитання він лишив під сьогоднішнім дописом президента на його офіційній фейсбук-сторінці, в якому Зеленський закликає не забувати полеглих героїв, передають Патріоти України.

"А хто ж збив?", - звернувся Стерненко до Зеленського.

Ця репліка відразу набрала понад 100 "вподобайок".

Пізніше Стерненко прокоментував ситуацію у себе в Telegram. Ось його слова:

"Президент знову не знає хто ж напав на Україну. Він пише слова співчуття щодо загибелі 49 наших військових 6 років тому.

Їх на літаку Іл-76 збили російські окупаційні війська. Але Зеленський про це не каже. Взагалі не згадує окупантів. І додає "не маємо права забути". Але він вже забув. Забув, що Росія - ворог. Забув, що Росія - окупант. Забув, якої держави він президент".

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...