Хіти тижня. "А в голові Зе-президента війна вже закінчилась": Українці реагують на наступ окупантів у районі розведення сил

Наступ російських окупаційних військ на ділянці розведення сил і намагання прорвати лінію розмежування збурили українців, які почали коментувати події у соцмережах. Патріоти України публікують добірку думок українців щодо наступу з боку РФ.

"Повномасштабна атака окупантів практично на ділянці розведення в Золотому. У наших є втрати. ОБСЄ традиційно жує шмарклі. Кажуть, що подібного за інтенсивністю бою не було з 2018 року. Росіяни вибивають з під бубочки "табуретку миротворця", на якій він, як хороший хлопчик, намагається щось там декламувати уже 8 місяців. Знову промовчить?" - написав журналіст Сергій Тихий.

"З 5 години ранку йде бій. А на сторінці президента остання публікація - це фоточка з Марком (Цукербергом - ред.). Ну а чьо! В його голові вже війна закінчилась", - написала користувачка Людмила Обертинська.

"Штаб підтвердив бійню в районі чотирьох населенних пунктів: "Збройні формування Російської Федерації атакували позиції ООС". Атакують з ночі всім, що є. І йдуть в наступ. Є втрати. Місцеві жителі повідомляють про гуркоті, якого давно не чули. Треба просто перестати стріляти, так?" - написав журналіст Петро Шуклінов.

"Тут така ситуація, що воно, звичайно, краще бути президентом миру. Але треба було тоді обиратись в якійсь іншій країні. Мирній. Поруч з іншими мирними країнами. В якийсь дуже інший мирний час". - написав координатор ГО "Спільна справа" Олександр Данилюк.

"Це війна. Перемир'я якого ніколи не було - зірвано остаточно. Моліться за хлопців", - написала користувачка Людмила Усатюк.

"А де наш миротворець-президент?" - написав журналіст Роман Цимбалюк.

"Можливо, Зеленський і добрий президент. Для країни, яка не перебуває у війні. Для країни, яка пройшла етап самовизначення. Для країни без економічних і політичних потрясінь. Для якогось райського острова, який омивають екологічно чисті води, а земля дає цілодобово плоди. Встигай тільки руку підставляти. І тільки те й роби - що дивись цілодобово серіали. Але ми в Україні. Де йде війна. Де щодня гинуть люди. Де, куди не глянь, - виклики, виклики, виклики. І я попереджав під час президентської кампанії, що до цих викликів талановитий актор, але некваліфікований кадр, готовий не буде. Що доводить одна кризова ситуація за іншою. Досі не вірите? Що ж, як кажуть, далі буде", - написав журналіст Віктор Шлінчак.

"Нерозуміння обстановки і безпорадність вищого керівництва чітко проявляється саме в такі моменти. Бій в Золотому йде з 5 ранку, ситуація на фронті дуже важка, гуркіт артилерії прекрасно чують жителі Сєвєродонецька, Лисичанська, Попасної, а в Україні тиша, ніхто не турбується в Києві, а за станом на 8:30 немає заяв штабів, офіс президента мовчить, немає позиції головнокомандувача. Всі бояться щось сказати - адже це означає визнати, що порожні розмови про перемир'я і "спільні патрулі" розірвані російськими гаубицями на шматки. Це виглядає зараз як цілковита безпорадність.

Сьогодні президент повинен проводити в 11:00 засідання РНБО по держоборонзамовлення - сподіваюся, засідання зроблять виїзним, там на ділянці розведення Золоте для цієї роботи найкраща обстановка. У такий момент Верховний головнокомандувач повинен звернутися до нації і назвати речі своїми іменами. Тому що наслідки російської атаки важкі", - написав журналіст Юрій Бутусов.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...