Хіти тижня. Або свобода, або гроші: Як Путін тисне на Лукашенка

Йдеться про грошову позику в розмірі 600 мільйонів доларів.

У Міністерстві фінансів Російської Федерації повідомили про подальшу долю кредитування Білорусі, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Глава Мінфіну РФ Антон Силуанов повідомив, що поки в міністерстві не прийняли рішення про кредитування Білорусі на суму 600 млн доларів. Надалі, дане питання буде залежати від того, як будуть просуватися країни в питанні майбутньої інтеграції. Про це стало відомо в кулуарах зустрічі МВФ (Міжнародний валютний фонд) і Світового банку.

Силуанов пояснив, що на даний момент дорожня карта по Білорусі перебуває в розробці. За його словами, перед міністерством стоїть завдання розробки більш детальних планів по дорожнім картам, які були затверджені прем'єр-міністром.
Варто відзначити, що ще у вересні Володимир Семашко, який є послом Білорусі, а також спецпредставником в питанні про інтеграційному співробітництві в рамках Союзної держави, заявив, що інтеграційна програма союзних держав може бути укладена вже 8 грудня поточного року.
Раніше, Антон Силуанов повідомляв, що Російська Федерація може надати Білорусі кредит на 600 млн долар для того, що рефінансувати платежі в погашенні основної заборгованості за раніше наданими позиками від РФ.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...