Хіти тижня. Аеропорт Кабулу як остання точка оборони американського контингенту: Військові США вступили у бій, є загиблі

Військові США відкрили вогонь у Кабулі…

Внаслідок стрілянини загинули двоє чоловіків. Загиблі мали при собі зброю. Зараз не відомо, чи були чоловіки учасниками терористичного угрупування "Талібан", повідомляють Патріоти України з посиланням на CNN.

За словами представника оборони США, військові вбили двох чоловіків у відповідь на відкриття вогню.

Окрім цього є інформація, що один з американських солдатів отримав вогнепальне поранення під час інциденту в аеропорту. Втім, деталей зараз немає.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що бойовики радикального ісламістського руху "Талібан" почали відбирати зброю в населення.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу.

Мешканці столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

Згідно з даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Відомо також, що президент Афганістану Ашраф Гані Ахмадзай залишив країну. Він прямує літаком до Таджикистану, звідки вирушить у третю країну.

Водночас представники "Талібану" вже мирно увійшли до Кабулу, в тому числі і в президентський палац.

Управління Афганістаном, за інформацією низки Telegram-каналів, було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Повідомлялося також, що у Кабулі з 21:00 вводиться комендантська година.

Крім того, бойовики "Талібану" звільнили тисячі в'язнів із в'язниць Кабула та Баграма, де перебували члени цього угруповання, а також бойовики інших ісламістських угруповань.

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні

п’ятниця, 10 травень 2024, 22:03

США 10 травня оголосили про виділення Україні нового пакету військової допомоги на суму до $400 млн. Текст меморандуму американського президента Джо Байдена для держсекретаря Ентоні Блінкена опублікували на сайті Білого дому, передають Патріоти України...

Зараз вже працюють майстерні з ремонту: Канадський виробник броньовиків відкриє філіал в Украні

п’ятниця, 10 травень 2024, 21:41

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. Про це в інтерв’ю Defense Archives розповів засновник та керівник компанії Роман Шимонов, передають П...