Хіти тижня. Акція мала бути безкровною: Шефір не знав, що водій вийняв броньовані пластини з дверей автівки шефа через технічні проблеми, - Москаль

У водійських дверцятах автомобіля, який обстріляли в момент перебування в ньому першого помічника президента України Сергія Шефіра, певний час була титанова пластина, яка могла зупинити кулі. Про це 23 вересня в ефірі телеканала "Україна 24" заявив колишній голова Луганської та Закарпатської облдержадміністрацій Геннадій Москаль, передають Патріоти України.

"Чому за три дні до цього поїхав на СТО водій, бо не відкривалося скло в машині? Скло не відкривалося, тому що там стояли титанові пластини, які б не пропустили кулі, і він їх вийняв. А Шефір про це не знав?" – сказав він.

Політик також висловив здивування, що після стрілянини пораненого водія повезли в лікарню "Феофанія", "де роблять планові операції", а не в "ургентну лікарню, де постійно хірурги, анестезіологи". "Щоб сховати від журналістів", – зробив висновок Москаль. Він також стверджує, що в салоні машини, в якій нібито було поранено в ногу водія, немає крові.

Контекст:

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко говорив 23 вересня, що виконавець замаху на Шефіра стріляв по водієві, щоб зробити машину некерованою і після цього добити всіх, хто в ній перебував.

У водія Шефіра, як повідомляв голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, вогнепальне сліпе кульове осколкове поранення лівого стегна. У нього відкритий багатоуламковий перелом лівої стегнової кістки зі зміщенням уламків.

Сам Шефір назвав його поведінку героїчною – водій, будучи вже пораненим, виїхав із зони обстрілу, дістався до стоянки і перед госпіталізацією встиг показати поліції, звідки стріляли.

Загрози для життя пораненого немає, повідомляв головний лікар "Феофанії" Ігор Семенів після проведеної операції. Фото куль, витягнутих зі стегна пораненого, показав глава МВС України Денис Монастирський.

Машину Шефіра обстріляли 22 вересня. Помічник Зеленського їхав із дому до Києва, коли по його автомобілю відкрили вогонь із лісу з автоматичної зброї.

Політик не постраждав. Стверджували, що автомобіль Шефіра не броньований, це службова машина студії "Квартал 95". За даними прокуратури, по машині випустили 18 куль.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...