Хіти тижня. "Американська сторона познущалась з Путіна, котрий вважав, що знущається з "ну тупи-их" американців", - політтехнолог Голобуцький

"Путін в щойно опублікованому інтерв'ю NBC від 11 червня у відповідь на обвинувачення Кремля в кібератаках тупо послав американську сторону: "Можете жалітись до Ліги сексуальних реформ!". NBC так дослівно і переклали: you can take your complaint to the International League of Sexual Reform. Тепер кремлівські пропагандисти обурюються, що NBC "навіть не спробувала пояснити, що це за організація", та Ліга", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Анекдот? Ні. Це так американська сторона познущалась з Путіна, котрий вважав, що знущається з "ну тупи-их" американців. Улюблена забава росіян: "я оглянулся посмотреть, не оглянулась ли она...".
Так само буквально переклали фразу Путіна "что-то с памятью моей стало" (коли він демонстративно "не зміг згадати" фрази Байдена під час попередньої зустрічі, що той "не побачив в його очах душі") - something wrong with my memory. І вказівку США, що ті мають зважати на власні внутрішні проблеми, а не на дії РФ, - "нечего на зеркало пенять, когда рожа крива", також просто переклали don't be mad at the mirror if you are ugly.
Путін це все казав явно в зневажливому контексті до США і Байдена. Путін точно мав намір так загадково й здалеку плюнути в бургер "ну й тупи-им цим американцям" - щоб вони і не здогадались і так і заковтнули. Можливо, розраховувалось і на розширення рамок інтерв'ю розлогими культурними врізками щодо "величної російської літератури" і "загадкового російського духу" - бо ж мусили перекладачі якось пояснити всі ці дивні фрази.
А ті взяли - і не стали нічого пояснювати. Тепер сам Кремль пояснює, що це були фразеологізми, нічого такого буквального не малось на увазі. Але хто їм повірить? Бо ж насправді якраз малось на увазі образити "жартома". Ну і хто тепер "ну тупи-ий!"?

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: