Хіти тижня. Американські винищувачі перехопили біля Аляски російські Ту-142 (відео)

Російські літаки перебували в оборонній зоні ідентифікації ADIZ близько восьми годин.

Американські винищувачі F-22 27 червня перехопили чотири російських літаки в зоні оборонного визначення біля Аляски. Російські Ту-142 підійшли на відстань 65 морських миль до Алеутских островів. Про це повідомило командування аерокосмічної оборони Північної Америки (NORAD) в Twitter, передають Патріоти України.

Російські літаки перебували в оборонній зоні ідентифікації ADIZ близько восьми годин.

В NORAD пояснили, що Ту-142 не порушували суверенний повітряний простір США або Канади, а перебували в міжнародній зоні.

За словами командувача NORAD Терренса О'Шоннессі, тільки цього року сили командування в десяти окремих випадках "ідентифікували і перехопили російські літаки, які заходили в ADIZ". Серед них були бомбардувальники, винищувачі, літаки морського патрулювання.

"Незважаючи на COVID-19, ми перебуваємо в повній готовності і здатні відмінно виконувати оборонні завдання", - заявив О Шоннессі.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...