Хіти тижня. Американці нададуть Україні новітні надшвидкісні катери та РЛС на $125 млн, - ЗМІ

Патрульний катер Mark VIКонгрес Сполучених Штатів Америки був повідомлений про плани Міністерства оборони щодо нового постачання Україні військового озброєння на 125 млн доларів, повідомляють Патріоти України з посиланням на телеканал CNN.

За даними джерел видання у Конгресі та Білому домі, мова йде про половину першого траншу військової допомоги Україні на 2020 рік в розмірі 250 млн доларів.

Пентагон планує надати Києву протиартилерійські радіолокаційні станції, патрульні катери Mark VI та іншу техніку. Терміни наразі не називаються.

"Міністерство оборони не коментує і не підтверджує майбутнє виділення допомоги по лінії безпеки, яку розглядає Конгресу", - заявила офіційний представник Пентагону Карла Глісон.

Патрульні катери Mark VI (MK VI) здійснюють операції в затоках, річках, бухтах і прибережних ділянках моря. Максимальна швидкість - 45 вузлів (52 милі/год; 83 км/год). Довжина - 84,8 фута (25.8 м)

Головне завдання — забезпечення безпеки торговельних портів, об’єктів морської інфраструктури і підтримка операцій основних сил ВМС. Можуть мати різні конфігурації обладнання:

  • десантно-штурмову
  • протидиверсійну
  • протимінну

Патрульний катер Mark VI

Катери типу MK VI мають п’ять сидінь у рубці і додаткові тринадцять сидінь у основній частині надбудови для розміщення вісімнадцяти осіб. Конструкція сидінь дозволяє знижувати рівень удару.”

Як правило катери типу MK VI комплектуються двома командами по п’ять осіб, плюс 8 осіб з доглядової групи (усього 18 осіб). Команда з десяти осіб зазвичай складається з командира катера, двох рульових, двох механіків, двох операторів озброєння та двох стрільців.

На борту MK VI передбачений камбуз для приготування та зберігання їжі. Камбуз оснащено холодильною установкою, мікрохвильовою піччю, раковиною, кофе машиною, стійкою, двома столами, м’якою лавкою, полицями та шафами для зберігання продуктів, відсіком для сміття. Усе це дозволяє патрульному катеру тривалий час діяти поза базою або десантним кораблем. На катері передбачено спальні місця для шести осіб. Автономність катера залежить переважно від швидкості та запасів палива та води.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...