Хіти тижня. Американці радять Ху*лу прямо зараз "валити" з Донбасу

Дипломат нагадав, що СРСР розпався після 10 років низьких цін на нафту, а Росія напала на Грузію в 2008-му і Україну в 2014-му, коли ціна на нафту була вищою 100 доларів за барель.

Експосол США в Україні Джон Гербст вважає, що пандемія коронавіруса - найкращий час для Росії піти з Донбасу. Про це він заявив під час дискусії на Київському безпековому форумі, передають Патріоти України.

За словами досвідченого дипломата зараз саме той момент, коли на Заході хоча б частина людей розуміє, що час зупинити агресію РФ на Донбасі.
"Росіяни хочуть, щоб Крим був частиною Росії, але у них немає схожого інтересу до Донбасу. Це просто зайві економічні витрати для Росії та політичні втрати для Путіна. Тому рано чи пізно їм доведеться піти з Донбасу на умовах суверенітету України", - підкреслив Хербст.
Експосол навів два найважливіших аргумент на підтримку своєї думки. Перший - це пандемія коронавіруса, другий - економічний. "Пандемія викликала різке падіння попиту на нафту. Російська економіка залежить від вуглеводнів", - сказав дипломат.
Він нагадав, що СРСР розпався після 10 років низьких цін на нафту, а Росія напала на Грузію в 2008-му і Україну в 2014-му, коли ціна на нафту була вищою 100 доларів за барель. "Тоді Кремль чітко відчував, що ресурсів їм цілком вистачає. Тому цей час може бути початком справжньої дискусії з Москвою щодо цього всього", - підкреслив Гербст.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...