Хіти тижня. "Анька-пулємєтчіца" ліквідованої у Москві "шістки" Добкіна та Кернеса: СБУ затримала запроданку з "Оплоту"

СБУ затримала учасницю формування бойовиків “Оплот”

СБУ встановила місцеперебування і затримала у Донецькій області колишню учасницю незаконного збройного формування «Оплот», повідомляють Патріоти України з посиланням на пресцентр СБУ.

Встановлено, що зловмисниця займалась «підбором кадрів» для угруповань, які брали участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

За даними слідства, до лав бойовиків мешканка Бахмута приєдналась у 2014 році. Зловмисниця входила до складу терористичного угруповання «Оплот».

Перебуваючи на «посаді» стрільця, вона брала участь у збройному супротиві українським військовим підрозділам на боці російських загарбників.

Вилучені речі представниками СБУ

Потім її призначили керівником «відділу кадрів», де серед основних завдань був відбір кандидатів до груп найманців.

«Після конфлікту з ватажками угруповання вона залишила його лави», – розповідають у СБУ.

Згодом зрадниця повернулась на підконтрольну українській владі територію регіону, де намагалась переховуватись від правосуддя.

У ході обшуків за місцем перебування зловмисниці правоохоронці виявили засоби зв’язку та ноутбук із доказами протиправної діяльності.

Вилучені речі представниками СБУ

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають комплексні дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Довідково: Незаконне формування «Оплот» сформувався в Харкові у січні 2014 року, як одна з організацій «Антимайдану» на основі бійцівського клубу «Оплот» Євгена Жиліна.

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...