Хіти тижня. "Антиколомойський" закон: Нардеп Поляков, який подав 6 тисяч правок, розповів про умови для їх відкликання

Позафракційний депутат вважає, що у Верховної Ради є два варіанти: або переступити закон, або піти за процедурою розгляду всіх 16 тисяч правок.

Вчора, 6 квітня, до так званого антиколомойського законопроекту про банки 2571-Д, узгодженого з Міжнародним валютним фондом і прийнятого Верховною Радою України в першому читанні, народні депутати подали понад 16 тисяч поправок, передають Патріоти України.

У коментарі ЗМІ депутат Антон Поляков, який подав максимальну кількість правок, заявив, що у Верховної Ради є тільки два виходи: або переступити закон, або піти за процедурою розгляду всіх 16 тисяч поправок.

Як розповів політик, велика частина поданих ним правок носить технічний характер. І він готовий їх відкликати за умови, що будуть виконані «принципові вимоги». «В першу чергу, це призупинення відкриття ринку землі, яке йшло в зв'язці з цим банківським законопроектом, перегляд або перенесення другого етапу медичної реформи і відхилення «антифопівських» законопроектів. Тобто якщо ми дійсно будемо дивитися на проблеми людей, на проблеми держави, на проблеми нашого бізнесу, то не питання, технічні правки я відкличу», - заявив він.

Однак, на думку Полякова, є ряд важливих правок, які в будь-якому випадку необхідно розглядати. «Тим, хто вважає, що це «антиколомойський» законопроект, можна сказати, що це брехня. Тому що в цьому законопроекті лише пів сторінки стосується структури Коломойського. Все інше відноситься до всієї нашої банківської системи. І те, що кричать, що буде дефолт, так ось якраз дефолт буде не через те, що нам МВФ не дасть грошей або буде нас ще водити за ніс. А через те, що прийметься цей закон, який якраз і підведе до дефолту всю нашу банківську систему», - зазначив народний депутат.
Позафракційний депутат вважає, що у Верховної Ради є два варіанти: або переступити закон, або піти за процедурою розгляду всіх 16 тисяч правок.
Джерело: InfoResist

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...