Хіти тижня. "Антиросійська" коаліція фсьо..: Хто перший побіжить до Путіна (відео)

"Антипутінська" коаліція в Європі розпалася на чотири кластери. Зараз на боці України залишаються країни, які є союзниками США.

Про те, як змінилася ситуація на міжнародній арені після скандального повернення Росії в ПАРЄ, в ефірі ObozTV розповів політик і дипломат, надзвичайний і повноважний посол України Роман Безсмертний, передають Патріоти України.

"Те, що ми називали "антипутінською" коаліцією, навряд чи існуватиме надалі в такому вигляді, як раніше. Можна сказати, що вона розпалася – як і Європа – на певні кластери", – зазначив Безсмертний.

Він виділив чотири наступних групи.

Перша – це Скандинавська Європа. За словами дипломата, вона дотримується досить жорсткої позиції, тому що орієнтується на Лондон і Вашингтон.

Друга – Південна Європа, яка займає дуже м'яку позицію і залежить від Росії в економічних питаннях. "Тут буде вести Італія. Італію намагатиметься наздогнати Іспанія, і вони будуть бігти в Москву наввипередки", – вважає Безсмертний.

Окремо, на його думку, стоять Франція та Німеччина. "Також я би виокремив позицію Берліна і Парижа. Тут вперед побіжить Макрон, і це вже видно. У напрямку до Кремля", – уточнив посол.

"Залишається тільки один острівець – Балтійські країни і частина країн Центральної Європи, які дотримуються позиції виключно України. Але я би не так сказав: вони дотримуються позиції Вашингтона. Це, по суті, країни, які є союзниками Вашингтона в питаннях економічної моделі розвитку Європи", – пояснив він.

Дипломат наголосив, що тієї Європи, яка була до обрання чинного Європарламенту, вже не існує. "По суті, у нас з вами Європа чотирьох Європ. І це означає, що Києву необхідно кардинально змінити тактику співпраці з цими країнами", – резюмував Безсмертний.

Зокрема, він порадив активізувати союз "Тримор'я чи Міжмор'я" (країн Центральної Європи та Балтії): "Це кластер, який може не тільки блокувати Росію. Він може кардинально вплинути на всю економічну політику в Європі".

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...