Хіти тижня. Армію Єгипту готують до вторгнення до сусідньої країни

Президент ас-Сісі погрожує відправити свої війська до Лівії.

До громадянської війни в Лівії, учасниками якої вже стали Росія і Туреччина, може приєднатися ще й Єгипет. Про це 20 червня, як повідомляє ABC, заявив єгипетський президент Абдель Фаттах ас-Сісі, аргументувавши це тим, що його країна отримала погрози від «терористичних найманців і ополченців», очевидно, маючи на увазі Уряд національної злагоди Файєза Сарраджа, передають Патріоти України.

На цьому тлі, ас-Сісі закликав єгипетських солдатів до повної боєготовності, назвавши їх можливе вторгнення до Лівії легітимним, згідно з міжнародним законодавством. «Будьте готові виконати будь-яку місію тут, всередині наших кордонів або, якщо необхідно, за межами наших кордонів», – звернувся він до військовослужбовців.

Він назвав основною метою військової інтервенції захист 1200-кілометрової західного кордону Єгипту, сприяння досягненню припинення вогню і відновлення стабільності і миру в Лівії. «Давайте зупинимося на нинішній лінії фронту і почнемо переговори, щоб знайти політичне рішення лівійського кризи», – закликав він воюючі сторони.

Водночас ас-Сісі зазначив небажання Єгипту втручатися в хід війни в Лівії і прагнення до політичного врегулювання конфлікту.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...