Хіти тижня. "Атлантида": Тріумф українського кіно викликав істерику кремлівських пропаганд*нів (відео)

Картина Валентина Васяновича про зруйнований війною Донбас і про перемогу України над агресором у 2025 році була визнана найкращою роботою в спеціальній конкурсній програмі "Горизонти".

Скандальні російські пропагандисти Ольга Скабєєва і Євген Попов вибухнули обуреннями через перемогу українського фільму "Атлантида" в одній із номінацій на Венеційському кінофестивалі. Саме правдиве висвітлення військових злочинів Росії на сході України і обурило ведучих пропагандистської програми "60 хвилин" на телеканалі "Росія 1", передають Патріоти України.

"Кримський міст впав, Донбас – абсолютно отруєна земля, фактично мертва зона, Росія переможена і винесена за колючий дріт. Страшно, напевно, має бути, але страшно сподобалася подібного роду картина всім тим, хто засідав на Венеційському кінофестивалі. Судді обрали один український фільм, черговий видатний режисер", – їдко прокоментувала фурор, який справив в Європі український фільм, Скабєєва.

Після цього вона продемонструвала фрагмент картини, в якій знімалися українські ветерани, а також використовувалися документальні кадри. В один момент на екрані з'явилася картинка ексгумації тіл російських окупантів. Українські волонтери відзначили, що на збережених клаптиках їхньої форми була знайдена нашивка з написом "ополчення Донбасу". Ця сцена також викликала бурхливу реакцію в студії пропагандистів. Так, Попов почав нервово сміятися і намагатися спростувати причетність росіян до війни на Донбасі.

"Це ж треба! Ну ви навіщо народ смішите?! Ось просто вигадуєте якісь історії!" – уїдливо вигукнув рупор путінської пропаганди.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...