Хіти тижня. Азербайджан поставив на озброєння трофейні зенітні установки "Zastava" (відео)

Військові Азербайджану проводять спеціальні навчання з захопленими у вірменських військ установками «Zastava» M55A4, сербського виробництва, повідомляють Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Азербайджану.

У ході 44-денної азербайджансько-вірменської війни у Нагірному Карабасі, вірменські військові частини залиши багато техніки, яку почали використовувати військові Азербайджану.

Одно з таких озброєнь 20-мм зенітні артилерійські установки «Zastava» встановлені на МТ-ЛБ, які була серед військових трофеїв, відібраних у противника на полі бою.

Ці зенітні установки було нещодавно продемонстровані у складі Збройних сил Азербайджану в ході тактико-спеціальних навчань з «Відбиття ударів з повітря».

За планом навчань ударні частини мали боротися цими установками з умовними безпілотниками та авіацією супротивника.

Зенітні установки M55A4 Вірменія придбала у 2019 та 2020 роках із надлишкових запасів сербської армії, які були продані через Vektura Trans.

За деякими даними, під час війни за Нагірний Карабах вірменська армія втратила до 55 одиниць МТ-ЛБ.

Вірменський МТ-ЛБ із зенітним автоматом Zastava M55A4, котрого знищив Bayraktar TB2

Зараз військові Азербайджану змогли повернути в дію та поставити на озброєння своїх частин близько 35 таких зенітних самохідних установок. Зенітна установка М55А4 морально застаріла і може використовуватися в сучасних умовах переважно для ураження наземних цілей.

20-мм зенітні артилерійські установки «Zastava» азербайджанських військових. Січень 2022. Фото: МО Азербайджану

Нагадаємо, 27 вересня 2020 року Азербайджан оголосив про контрнаступ на територію Нагірного Карабаху, що контролювала не визнана «Нагірно-Карабахська Республіка», яку підтримує Вірменія.

Після просування сил Азербайджану та взяття стратегічного міста Шуша, голова Азербайджану, Вірменії та Російської Федерації домовилися припинити військові дії на території Нагірного Карабаху. 9 листопада 2020 року було підписано документ, який регулює умови миру та передає Азербайджану окуповані силами Вірменії території.

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...