Хіти тижня. Бактеріологічна війна: Китай звинуватив США у виникненні пандемії коронавірусу

Ця заява погіршило відносини між країнами.

Офіційний представник зовнішньополітичного відомства Китаю Чжао Ліцзянь спробував покласти на Вашингтон провину за пандемію коронавіруса COVID-2019, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

На своїй офіційній сторінці в Twitter Ліцзянь припустив, що "американські військові могли принести епідемію в Китай". Він закликав Вашингтон зробити загальнодоступними дані з приводу цього.

Китайські ЗМІ припустили, що представник МЗС мав на увазі Всесвітні літні військові ігри, які відбулися в Ухані 27 жовтня 2019 року за участю ЗС США. Через пару місяців саме в цьому місті вибухнув спалах смертельного коронавіруса, що викликає атипову пневмонію.

Правда, варто відзначити, що брали участь в змагання військові не тільки США, але і інших країн.

У відповідь на заяву Ліцзяня Держдепартамент США викликав "на килим" посла КНР в США Цуй Тянькая. Відносини між країнами серйозно ускладнилися.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...