Хіти тижня. "Банкова оголосила війну столиці… Щоб, всупереч Конституції, призначити головою КМДА зальотного ставленика… Я не дам знищити свою репутацію і справу, якою займаюся!" - Кличко (відео)

Віталій Кличко заявив, що Банкова намагається захопити владу в столиці, використовуючи силовиків як репресивний апарат задля штампування рейкових кримінальних справ для досягнення підступної мети. Міський голова Києва назвав це небезпечним прецедентом для всієї країни. Відеозвернення Кличко оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

«Я хочу звернутися до киян, до представників місцевого самоврядування, представників різних органів влади. І наголосити на наступному. Той сценарій, що сьогодні відпрацьовують на столичній владі, – небезпечний прецедент для всієї країни», – наголосив Кличко.

«Масові обшуки, що паралізують роботу комунальних підприємств і структурних підрозділів міської влади, і які тривають вже кілька місяців, є системним тиском. Політично мотивованим тиском на владу Києва. Ці дії спрямовані на дискредитацію столичної влади та мене особисто. Та на створення перешкод для втілення важливих для міста і киян проєктів. І робиться це з однією метою – спаплюжити мою репутацію. Та створити підгрунтя, щоб, всупереч Конституції, призначити головою КМДА зальотного ставленика, а не того, кого обрали кияни», – відзначив мер столиці.

Щодо голосних звинувачень і призначення винних, мер Києва нагадав, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину, доки її вину не буде доведено в законному порядку – вироком суду, що вступить в законну силу.

«Бо зараз кричать про підозри, порушення, а потім все лусне як мильна бульбашка! – підкреслив Кличко. – Хочу наголосити, що міська влада, попри всі перешкоди, працює. – Ми продовжуємо ремонт доріг, об’єктів соціальної інфраструктури. Ми продовжуємо будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Хоч його і намагаються заблокувати численними обшуками по колу. Ми повинні відновити роботу Інспекції з паркування, яку зараз практично заблокували. І не допустити безладу з паркуванням на тротуарах та узбіччях доріг», – зазначив мер столиці.

Міський голова столиці додав, що всі документи, інформація щодо діяльності інспекції – у відкритому доступі і кияни можуть з нею ознайомитися.

«А через «Київ цифровий» ми максимально прибрали бюрократію в спілкуванні киян з чиновниками. Оформити штраф і забрати автівку зі штрафмайданчика можна дуже швидко і без перешкод. Всі процедури прозорі», – сказав Кличко.

«Підкреслю. Я не дам знищити свою репутацію і справу, якою я займаюся багато років! Ми продовжимо змінювати Київ, змінювати країну!», – наголосив Віталій Кличко.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...