Хіти тижня. Без пояснення причини: Чехія завдала сильного удару по Росії

Чехія анулювала кілька дозволів на польоти для російських авіакомпаній "Аерофлот", "Уральські авіалінії" та "Перемога", повідомляють Патріоти України.

Так, авіакомпанії "Аерофлот" довелося скасувати 4 рейси до Праги, оскільки влада Чехії анулювала кілька дозволів на польоти між Прагою і Москвою, виданих компанії на 2 липня.

"Незважаючи на те, що у "Аерофлоту" є всі технічні можливості для забезпечення рейсів, чеська авіаційна влада ухвалила рішення скасувати дозвіл на виконання рейсів", — прокоментували у авіакомпанії.При цьому авіакомпанія "Уральські авіалінії" з 2 липня призупинила рейси між Прагою і російськими аеропортами Жуковський (Москва) і Кольцово (Єкатеринбург) з тієї самої причини.

У прес-релізі наголошується, що рейси від 2 липня Єкатеринбург-Прага (У6-701) і Жуковський-Прага (У6-751) і назад затримуються на невизначений термін.

Пізніше гендиректор компанії Сергій Скуратов пояснив ТАСС, що "Уральські авіалінії" відновлюють польоти з Єкатеринбурга в Прагу. "Нам дозволили польоти до Чехії. Рейси вилітають. Ми літаємо тільки в Прагу", - заявив він.

Авіакомпанія пообіцяла надати пасажирам всі необхідні послуги згідно із Федеральними авіаційними правилами.

Крім того, представник авіакомпанії "Перемога" також повідомив, що компанія у вівторок скасовує рейси Москва-Карлові Вари.

Причини, з яких авіаційна влада Чехії вирішила анулювати дозвіл на польоти, не уточнюються. Втім, ЗМІ вже дізналися ймовірну причину з власних джерел.

Пізніше стало відомо, що аеропорт Праги не залучений у вирішення питання зі скороченням кількості рейсів "Аерофлоту".

"Рішення виниклої ситуації здійснюється на рівні міністерств транспорту Чехії та РФ. Празький аеропорт на неї не впливає і не може впливати", – заявив прес-секретар аеропорту Роман Пацвонь.

За даними ЗМІ, обмеження польотів російських компаній в Чехію можуть бути також пов'язані з тим, що не вдалося домовитися про рейси Czech Airlines в Сеул через Сибір.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...