Хіти тижня. "Без цього нікуди не дітися": Путін вимагає закріплення в Конституції України особливого статусу Донбасу

Російський президент заявив, що ключем Мінських угод є закон про особливий статус Донбасу.

Закон про особливий статус Донбасу має бути імплементовано в українську Конституцію, заявив на прес-конференції 19 грудня президент Росії Володимир Путін. Прес-конференцію транслює YouTube телеканал "Россия 24", передають Патріоти України.

"Немає нічого, крім Мінських угод. Мене насторожила заява президента [Володимира] Зеленського, що їх можна переглянути. Бо якщо почнеться перегляд Мінських угод, то вся ситуація може зайти у глухий кут повний... Ключем Мінських угод є закон про особливий статус Донбасу, який має бути імплементовано в українську Конституцію. Його зараз продовжили на рік, але це ж не на постійній основі", – заявив Путін.

Він додав, що особливому статусу Донбасу "потрібно надати постійний характер", імплементувати "його принципи" в Конституцію, і необхідність цього підкреслюють учасники нормандського формату. "Але, зважаючи на все, ні колишнє російське, ой, тобто українське, керівництво, ні чинне робити цього не хоче. Але без цього нікуди не дітися", – додав Путін.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...