Хіти тижня. Бійці "Азова" повідомили деталі допиту полоненого найманця "ДНР" і показали трофеї (фото)

За словами найманця, їх група вийшла в сіру зону для диверсійних дій, щоб зірвати перемир'я і звинуватити в цьому українську сторону.

У ніч на 29 серпня бійці полку «Азов» завдали серйозного удару по позиціях НЗФ в зоні своєї відповідальності на Світлодарській дузі. Деталі операції повідомляються на сайті полку «Азов», передають Патріоти України.

За словами військових, під час зміни особового складу супротивника на посту бійці «Азова» помітили групу членів НЗФ, які рухалася в сірій зоні і намагалися проникнути на українські позиції:
«Групою розвідки полку "Азов", яка несла чергування на спостережному посту, було вирішено відкрити вогонь по НЗФ. В результаті короткочасного бою, четверо членів НЗФ були знищені, один важко поранений і взятий азовцями в полон разом з наявною у нього зброєю та іншими речами. Пораненому полоненому було надано медичну допомогу».
У «Азові» зазначили, що найманець розповів, що служить у 2-му взводі 2-ї роти 1-го батальйону третьої бригади «ДНР». За його словами, їх група вийшла в сіру зону для диверсійних дій, щоб зірвати перемир'я і звинуватити в цьому українську сторону. Він заявив, що є уродженцем Горлівки, як і більшість особового складу бригади. Також, українські військові додали:
«Він неодноразово намагався покинути місце служби, проте його тримали там насильно. На передову, як свідчить полонений, найманців відправляють в якості покарання. Командування батальйону, складають російські офіцери, також стало відомо, що в бойових підрозділах псевдореспублік некомплект - в більшості підрозділів служить не більше ніж третина від особового складу. Казарми для розміщення бойовиків розташовані в житлових приміщеннях мешканців українських населених пунктів, захоплених НЗФ. Бойова техніка, в тому числі танки, які повинні знаходитися в зоні відводу згідно із мінськими домовленостями, розміщені на території цивільних об'єктів».
Крім того, член НЗФ уточнив, що російський куратор його бригади проживає в колишньому управлінні УБОЗ Горлівки. Також, бійці опублікували фото трофеїв, вилучених у полоненого.


Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...