Хіти тижня. Більше сучасних танків для ЗСУ: У 2020 році ХБТЗ почне випуск глибоко модернізованих Т-64 (відео)

Т-64

Державне підприємство «Харківський бронетанковий завод» у 2020 році планує почати випуск більш поглибленої модернізації танків Т-64 на потреби Збройних сил України, повідомляють Патріоти України з посиланням на Харків Times.

Зокрема, у наступному році на заводі збираються опанувати встановлення на бойові машини типу Т-64 енергоагрегату АП 3, приладу ТНПТ-3, що забезпечить круговий огляд місцевості, встановлення тепловізору на люк командира для надання можливості вести вогонь із зенітно-кулеметної установки в нічний час.

Також у механіка-водія танку буде монітор з функціями навігації та виводом зображення з камер заднього огляду і виведенням інформації про системи живлення двигуна.

Варто відзначити, що починаючи з 2017 року танки, що побували в цехах ДП «Харківський бронетанковий завод», значно модернізовані та оснащені новітніми технічними розробками. Саме на цьому підприємстві першим було налагоджене виготовлення танків Т-64 зразка 2017 року (ЗСУ отримало вже понад 150 таких машин - прим. ДЕ).

Так, бойові машини (на підприємстві ремонтують та модернізують Т-64 та Т-80 – прим. ДЕ) отримали нові радіостанції, сучасні прилади нічного бачення, танкові нічні приціли навідника з тепловізором, супутникову навігаційну апаратуру, гумометалеві відкидні щитки та екрани на нижньому лобовому листі, інформаційні системи аварійної ситуації систем живлення двигуна з виведенням звукового сигналу до механіка-водія та, навіть, дзеркала заднього огляду і телевізійну систему спостереження навколишнього простору.

Передача ЗСУ оновлених на ХБТЗ 16 одиниць танків Т-80 та Т-64 (зразка 2017 року) 3 вересня 2018 року

Крім того на модернізовані танки встановлюється комплекс динамічного захисту типу «Контакт-1» з покращеними характеристиками, який забезпечує порятунок екіпажу від широкого спектру сучасних засобів протитанкової зброї.

Коригували удари з "Градів" по підрозділах ЗСУ: Подружжя із Сумщини викрили у держзраді

понеділок, 29 квітень 2024, 11:27

Служба безпеки України у Сумській області затримала місцевих чоловіка і жінку: їх підозрюють у коригуванні російських обстрілів по прикордонних районах регіону та позиціях Сил оборони. Про це інформує пресцентр СБУ, передають Патріоти України. Зазнача...

"Треба готуватися": Боєць "Азову" розказав, коли закінчиться війна в Україні

понеділок, 29 квітень 2024, 10:56

Коли закінчиться війна в Україні - головне питання, яке хвилює кожного громадянина нашої країни. На думку бойця "Азову" з позивним "Ніко", це станеться, на жаль, нескоро, передають Патріоти України. За словами бійця 12-ї бригади НГУ "Азов", українці щ...