Хіти тижня. Більше "винаходити" не будуть: На полігоні під Северодвінськом загинули розробники ядерного двигуна

В результаті вибуху заражений весь полігон, а також територія в радіусі до 40 кілометрів, включаючи акваторію моря.

Під час вибуху на полігоні під Северодвінськом загинули розробники ракетного ядерного двигуна, повідомляють Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Двигун був встановлений на експериментальній ракеті, яка знаходиться в розробці вже кілька років і, як повідомляє джерело журналістів, це вже друга катастрофа. Перша сталася рік тому. Тоді ракета пролетіла кілька кілометрів і впала в море. «Буревісник» (Індекс ГРАУ - 9М730, кодове позначення НАТО - SSC-X-9 Skyfall) - перспективна російська міжконтинентальна крилата ракета необмеженої дальності з ядерною енергетичною установкою.

П'ять співробітників Росатома загинули під час вибуху на полігоні під Архангельськом. Ще троє отримали травми, розповіли журналістам в департаменті комунікацій компанії «Росатом». Крім того, загинуло невідоме число співробітників Міноборони РФ, а десятки отримали радіоактивне опромінення.

«В результаті події на військовому полігоні в Архангельській області при випробуванні рідинної реактивної рухової установки загинули п'ять співробітників держкорпорації "Росатом". Ще троє наших колег отримали травми і опіки різного ступеня тяжкості», - наводить ТАСС повідомлення компанії. На даний момент, в результаті вибуху ядерного двигуна заражений весь полігон, а також територія в радіусі до 40 кілометрів, включаючи акваторію моря.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...