Хіти тижня. Бодання у Зе!команді: Абромавічус "повстав" через рішення Банкової по "Укроборонпрому"

Голова концерну "Укроборонпром" Айварас Абромавичус виступає проти того, щоб акціонером держпідприємства було Міністерство оборони.

Айварас Абромавичус

Про це Абромавичус сказав у кулуарах форуму "Ялтинської європейської стратегії", передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Зараз акціонером, можна так сказати, "Укроборонпрому" є Міністерство економічного розвитку, торгівлі і сільського господарства. І думка про те, що це може бути Міністерство оборони – це не є остаточне рішення", - заявив Абромавичус.

Він вважає, що у Міноборони є конфлікт інтересів. Крім того, у Міністерства оборони є інші оборонні підприємства, які в дуже поганому стані. "Тому в Міноборони, на жаль, нема якісного підходу до управління державними підприємствами. Тому я б хотів, щоб "Укроборонпром" залишився під Міністерством економічного розвитку, торгівлі і сільського господарства", - зазначив голова "Укроборонпрому".

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Данилюк заявив, що акціонером державного концерну "Укроборонпром" імовірно стане не Кабмін, як зараз, а Міністерство оборони. Він також додав, що це рішення "затвердили". Також, за його словами, на підприємство чекає серйозна оптимізація.

"Це має бути не наша ініціатива": Сікорський заявив, що Польща таки може повернути українських чоловіків

неділя, 28 квітень 2024, 14:42

Польща може повернути українських чоловіків призовного віку, якщо буде така ініціатива з боку влади України. Про це сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю TVN24, передають Патріоти України. Польський міністр вважає, що у...

Не через те, що бояться терактів: Британська розвідка проаналізувала, чому РФ другий рік поспіль скасовує "Безсмертний полк" до 9 травня

неділя, 28 квітень 2024, 14:30

Російська влада другий рік поспіль скасувала проведення традиційної ходи "Безсмертний полк" на 9 травня через страх виникнення надзвичайних ситуацій і прояву невдоволення населення через війну в Україні. Про це йдеться у звіті міністерства оборони Вели...