Хіти тижня. Богдан і інші "слуги народу": Як у Сен-Тропе розкішно гуляли на весіллі "смотрящего" за Мінюстом (розслідування, відео)

У Сен-Тропе пройшло весілля юриста Андрія Довбенка, на яке приїхали десятки юристів, депутати і сам глава ОПУ Андрій Богдан. Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info, передають Патріоти України.

Журналісти з'ясували, що на весіллі Довбенко, якому приписують вплив на кадрові призначення і "вирішення питань", зокрема з державними реєстраторами, у виконавчій службі і з продажем арештованого майна, були присутні судді Господарського суду Києва Вікторія Джарти і Олена Чинчин. Судді заявили, що були на "весіллі подруги", Довбенка не знають і конфлікту інтересів тут немає. При цьому Господарський суд розглядає справи про борги підприємств, які потім стягують виконавці Мін'юсту, вплив на яких приписують Довбенку.

На вечірці також бачили бізнесмена Павла Фукса, екс-захисницю Віктора Януковича, яка зараз захищає екс-главу одіозного Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка Ольгу Просянюк, заступника голови банку правління ПУМБ Костянтина Школяренка і члена правління Укрсоцбанку Ростислава Матяша.

За даними розслідувачів, багато українських банків є клієнтами юридичної фірми Довбенка Evris і компанії його дружини Анни Огренчук LCF. Також там бачили нових депутатів від "Слуги народу" Миколу Сольского і Олега Семінського, який у минулому очолював приватну компанію "Нафтогазвидобування", коли її акціонером був Нестор Шуфрич. Серед учасників афтепаті на яхті в порту Сен-Тропе помітили голову Одеського апеляційного господарського суду Наталію Богацьку. За даними журналістів, вона на весіллі була свідком.

Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

неділя, 28 квітень 2024, 9:05

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС. Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають дава...

Що не посилить держбюджет та волонтери: Данія закупить для України зброю у українських виробників

неділя, 28 квітень 2024, 8:15

В умовах, коли європейське ВПК лише поновлює свою міць часів Холодної війни і європейці закуповують зброю для ЗСУ по всьому світові, спрямовані таким чином кошти можуть дати мільярдні поставки. Зазначається, що документ фіксує намір посилити пряму фіна...