Хіти тижня. Богуцька знову знайшла собі неприємності: "Слуга народу" назвала колегу в Раді "чорношкірим"

Нардепи від партії "Слуга народу" не припиняють "дивувати" своїми манерами.

Ліза Богуцька. Фото: соцмережі.

У Верховній Раді на пленарному засіданні в четвер, 3 жовтня, розгорівся "расистський" скандал через виступ народного депутата від фракції "Слуга народу" Жана Беленюка. Так, його колега Єлизавета Богуцька опублікувала в мережі неоднозначний пост, який викликав осуд серед інших парламентаріїв, передають Патріоти України.

"Вперше в українському парламенті біля трибуни чорношкірий доповідач. Жан Беленюк. Спортсмен! Чемпіон! Красень!" – написала вона в Facebook.

На це звернув увагу інший "слуга народу" Гео Лерос, відчитавши Богуцьку. "Я вважаю, що деяким людям, у деяких питаннях, краще мовчати. Shame", – відреагував він.

У мережі розгорілася дискусія. "В яку Європу нас можуть привести такі перфектні, не затьмарені і тінню цивілізованості обскуранти? Одна кидається на журналістів, другий мастурбує на совок, третій просто мастурбує, четверта в ідіотському захваті демонструє печерний расизм", – обурився журналіст Сергій Іванов.


До нього приєдналися й інші користувачі.

За Беленюка вирішила заступитися і представниця фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

"Мережу обурила расистська заява однієї зі "слуг". На моїй пам'яті, вперше депутат дозволив собі публічні висловлювання, нечувані в цивілізованому світі. "Європейська солідарність" засуджує будь-які прояви ксенофобії, сексизму та расизму і висловлює свою солідарність Жану Беленюку. Звернулися до керівництва ВР із вимогою, щоб цей ганебний випадок був розглянутий на регламентному комітеті", – сказала вона.

Примітно, що сам Беленюк на обурення Геращенко відповів, що Україна толерантна до расизму і в словах Богуцької він не побачив жодних образ. Свій виступ він порівняв із першим коханням.

Незабаром виправдалася і сама винуватиця скандалу. "Написала пост про Жана Беленюка. Навіть не очікувала, що така кількість людей побачать у ньому дискримінацію. Маячня чистої води. По-перше, з Жаном я дружу. По-друге, ставлюся до нього, як до своєї дочки, яка теж народжена від змішаного шлюбу. Батько моєї дочкимаррокканець. І це був студентський шлюб. Тому, що таке расова дискримінація, я знаю не з чуток. І пережила її на собі, оберігаючи дочку від образ", – написала Богуцька.

За її словами, вона рада тому, що Беленюк – народний депутат, входить із нею в одну фракцію і що "діти від змішаних шлюбів стають прекрасними членами нашого суспільства". Також вона попросила вибачення у Беленюка, якщо той образився.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...