Хіти тижня. Братушки ллють сльози: Румунія заарештувала десятки російських танків і БТР, які Путін подарував сербам

У Белграді вважають цей інцидент порушенням норм міжнародного судноплавства з боку Румунії.

Румунія не пропустила російські танки до Сербії. Фото: соцмережі.

За останні 30 танків і стільки ж бронемашин Російської Федерації, які Кремль безкоштовно відправив до Сербії, виявилися арештовані властями країни НАТО Румунії. Влада Румунії заблокували постачання Сербії російських танків і бронетранспортерів, передають Патріоти України, посилаючись на Lenta.ru та румунський канал Digi24.

За даними каналу, на річці Дунай зупинили транспорт, на якому знаходилися танки "Т-72Б3" і бронемашини "БДРМ-2", призначені для сербських збройних сил. Техніку було заарештовано і конфісковано. Поки неясно, яке саме порушення виявлено при її транспортуванні. За даними ТАСС, це може бути пов'язано з нормами транспортування, згідно з якими доставку по Дунаю може організовувати тільки місцева компанія - а жодна з таких не взялася виконувати замовлення через антиросійські санкції Євросоюзу.

У Белграді вважають цей інцидент порушенням норм міжнародного судноплавства з боку Румунії. За однією з версій, розпорядження заблокувати постачання могло надійти безпосередньо від НАТО. Крім того, ЗМІ Румунії повідомило, що 30 танків і стільки ж бронемашин російська держава поставляє в Сербію на безоплатній основі. Також телеканал нагадав, що в 2016 році Росія на тих же умовах передала Сербії шість багатоцільових винищувачів МіГ-29. У мережі подія викликала бурхливу реаакцію:

Не був пристебнутим, а машина поїхала на заборонений сигнал світлофора: В Ізраїлі міністр нацбезпеки потрапив у ДТП

субота, 27 квітень 2024, 18:44

Увечері 26 квітня в місті Рамла в Ізраїлі в ДТП потрапив автомобіль, у якому їхав міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Гвір. Про це повідомило видання Ynet, передають Патріоти України. Бен-Гвір потрапив в аварію після того, як їхав із місця ...

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...