Хіти тижня. "Будуть сидіти!": Соратник Януковича відразу після повернення в Україну заявив, що судитиметься з командою Порошенка

Водночас Портнов зазначив, що не бачить себе в системі органів влади при президенті Володимирі Зеленському.

Колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов, який сьогодні повернувся в Україну після п'ятирічної відсутності, має намір з завтрашнього дня розпочати подачу заяв в НАБУ та ДБР про нібито скоєні злочини Петром Порошенком та людьми з його оточення, передають Патріоти України з посиланням на видання Страна.

«У головному фокусі, як каже екс-заступник глави АП, ті зловживання, які викликали найбільший резонанс у суспільстві. Це розкрадання в армії, історія з оборонним замовленням заводу "Кузня на Рибальському" і продаж цього активу за 300 мільйонів доларів, а також панамські офшори п'ятого президента», - йдеться в повідомленні.

Портнов вважає, що українські суди задовольнять клопотання прокурорів про взяття під варту Порошенка. При цьому він також вважає за необхідне забезпечення арешту майна президента і його активів, у тому числі в офшорній юрисдикції. Наголошується, що для цього команда Портнова вже провела підготовчу роботу і консультації в Панамі і Великобританії.

За словами Портнова, в першу чергу кримінальне переслідування загрожує голові фракції БПП в парламенті Артуру Герасимову, голові фракції "Народного Фронту" Максиму Бурбаку, колишньому заступнику голови Адміністрації президента Олексію Філатову, нардепу Сергію Пашинському та комерсантам-чиновникам з оточення Порошенка.

Коментуючи свої відносини з командою нового президента, Портнов каже, що не бачить себе в системі органів влади при президенті Володимирі Зеленському.

Також Портнов вважає, що керівники СБУ Василь Грицак і ГПУ Юрій Луценко повинні бути відправлені у відставку. А у нового глави держави є всі юридичні підстави для розпуску Верховної Ради.

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...

Відповідав за забезпечення бійців на фронті: З Міноборони звільнили топ-чиновника

вівторок, 23 квітень 2024, 21:15

23 квітня Кабінет міністрів звільнив заступника голови Міністерства оборони Віталія Половенка. Його лише взимку призначили на цю посаду. Про це повідомив пресцентр уряду, передають Патріоти України. У Кабміні не вказали причину його звільнення. Серед з...