Хіти тижня. Буйство скреп: На Росії запропонували "впустити" боєголовку на авіаносець США

DF-21D вважається першою і єдиною в світі протикорабельної балістичною ракетою. Дальність ракети, здатної переносити звичайні і ядерні (потужністю до 300 кілотонн) боєголовки, оцінюється в 2,7 тисячі кілометрів.

Китайська ракета середньої дальності DF-21D здатна за лічені хвилини знести з поверхні Світового океану американські фрегати, прибережні кораблі, крейсери й авіаносці, пише російське видання «Зірка», передають Патріоти України.

У разі спорядження ракети ядерною бойовою частиною, продовжує тижневик, навіть «не треба потрапляти точно в ціль» - досить просто «впустити» боєголовку в межах розрахункової зони ураження. «Як кажуть по-своєму іронічні ракетники, нам не потрібен номер вашого будинку - досить назви міста. У нашому випадку досить буде і квадрата на морській карті», - запевняє видання.

Розміщення DF-21D в прибережних регіонах дозволить Китаю повністю закрити питання із забезпеченням захисту країни від ворожих ударів з використанням авіаносних і корабельних ударних груп. «Ну а рішення про висадку десанту в цьому випадку може прийняти тільки вже зовсім неадекватний противник», - зазначає «Зірка».

Не панацея? Черник пояснив, чому Україні не варто робити ставку на ракети від Німеччини

понеділок, 29 квітень 2024, 16:44

Німецькі ракети Taurus, які Олаф Шольц не поспішає передавати Україні, допомогли б Силам оборони, але не змінили б хід війни. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник, передають Патріоти України....

Скандальна норма: Чому чоловікам за кордоном не продовжують закордонних паспортів - пояснення консула й адвоката

понеділок, 29 квітень 2024, 16:30

Припинено прийом нових заяв на вчинення консульських дій від певної категорії українців, а саме чоловіків, віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном. Виняток становлять лише оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Такі дії ...