Хіти тижня. Були готові по команді ліквідувати Бацьку: Група "Вагнера" з двома снайперами розмістилася на відстані пострілу від резиденції Лукашенка

За версією Мінська, найманців направили в Білорусь для дестабілізації обстановки в країні напередодні президентських виборів. Москва заперечує всі звинувачення.

33 бойовика російської ПВК "Вагнер", яких днями заарештувало КДБ Білорусі, перебували на відстані пострілу від президентської резиденції під Мінськом. Відповідну заяву міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова було опубліковано на офіційному сайті МВС, передають Патріоти України.

Міністр висловив думку, що в Білорусі мала місце операція спецслужб РФ. Справа в тому, що, з його слів, "вагнерівців" розмістили в санаторії під Мінськом, який знаходиться всього в 1,5 км від резиденції білоруського президента Олександра Лукашенка. "Це дуже небезпечна ситуація", - заявив Аваков.

Він нагадав, що затримані є професійними найманцями і стоять за збройними провокаціями в ряді країн світу, в тому числі, в Україні. "За інформацією наших джерел, офіційно виселившись з готелю і нібито прямуючи в аеропорт з метою покинути країну, "вагнерівці" розмістилися на спеціальній базі під Мінськом недалеко від резиденції Лукашенка", - заявив глава МВС України.

Варто відзначити, що, за непідтвердженими даними, в групі "вагнерівців" перебували два снайпера. Про це написали кілька Telegram-каналів Білорусі з посиланням на анонімні джерела в КДБ.

Згідно з версією Москви, бойовики секретної ПВК використовували Білорусь як транзитну країну для польотів в гарячі точки. Слідча група вважає, що це заздалегідь продумане алібі. Справа в тому, що група в останній момент без видимої причини скасувала виліт до Туреччини, звідки, за різними свідченнями, планувала відправитися, то чи в Судан, то чи до Венесуели, чи то в Лівію. За версією Мінська, найманців направили в Білорусь для дестабілізації обстановки в країні напередодні президентських виборів. Москва заперечує всі звинувачення.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...