Хіти тижня. "Бунт на кораблі?": У "Слузі народу" виступили проти рішення Богдана забрати мільярди у місцевих бюджетів

Офіс Президента за законом не має ніякого стосунку до порядку розподілу коштів державного бюджету місцевим громадам.

Ольга Василевська-СмаглюкПро це на своїй сторінці в Фейсбуці написала новообрана нардепка від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк, передають Патріоти України.

"Щодо 10,1 мільярдів гривень, виділених на регіональні проєкти за програмами Державного фонду регіонального розвитку та соціально-економічного розвитку регіонів (ДФРР, - ред.). 10 липня, тобто напередодні позачергових парламентських виборів, уряд виділив кошти місцевим громадам на різні проєкти. Були серед них: фонтани, стадіони, реконструкція площ та майданів, утеплення шкіл, ремонт дахів в лікарнях та дитсадках тощо. Звісно, що це були піарні гроші, які мали додати голосів політичному проєкту прем’єра Гройсмана. Адже протягом року на ДФРР, наприклад, виділялися копійки. А тут перед виборами - рррраз - і 7,6 мільярдів. Круто! Місцеві громади кинулися реалізовувати цю манну небесну і купувати Гренландію. Жартую. Домовлятися з підрядниками. Перебив цю "малину" лист з Офісу Президента. Мовляв, не всі ті проєкти потрібні. Тому не поспішайте", - розповіла вона.

"Власне, частково погоджуюсь. Наприклад, в Іванкові 7 мільйонів гривень виділено на стадіон. Нічого не маю проти стадіонів, та Іванківська лікарня давно потребує апарат КТ. Хворі, (а в Іванкові поширені, насамперед, онкохвороби), змушені їздити на обстеження до Києва. В Іванківському районі також є потреба в повному аудиті земель, який теж повинен проводитись за якісь кошти. Але це нікому не цікаво, особливо в Кабміні. Бо там якраз тисячі гектарів обробляються безкоштовно людьми, наближеними до нинішнього керівництва Урядом. Чому ж так форсується питання найшвидшого виділення коштів? Чи не тому, що окрім піару, була ще добре налагоджена система відкатів на реалізації проєктів місцевого значення? З кожної сотні бюджетних гривень, як мінімум, 20% - відкат. Порахували, скільки це буде з 10 мільярдів? З іншого боку, частина з цих коштів дійсно була направлена на потрібні речі: утеплення шкіл, садків та лікарень до зими, реконструкція дахів тощо. Також дивним видається лист з Офісу президента, який за законом, немає жодного стосунку до порядку розподілу коштів державного бюджету місцевим громадам. Щоб було чесно, сподіваюсь, новий Кабмін не буде зупиняти соціально важливі проєкти, без яких, наприклад, не можна входити у зиму. А інші - стадіони, площі та лавочки - прискіпливо перевірить", - резюмувала вона.


"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...