Хіти тижня. Битва рейтингів: Партія Порошенка стрімко додає, Тимошенко швидко "тоне"

Із політсил, які долають 5-відсотковий прохідний бар'єр, тільки «Європейська Солідарність» за останні три тижні демонструє зростання рейтингу.

Якби вибори проходили в найближчу неділю, то до Верховної Ради пройшли б тільки чотири політичні партії: «Слуга народу», «Опозиційна платформа - За життя», «Європейська Солідарність» і «Голос», передають Патріоти України.

Причому з політсил, які долають 5-відсотковий прохідний бар'єр, тільки «Європейська Солідарність» за останні три тижні демонструє зростання рейтингу. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного з 10 по 30 червня міжнародною компанією Edison Research спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.
Відповідно до соцопитування, якби вибори проходили в найближчу неділю, то до Верховної Ради потрапили б чотири партії: «Слуга народу» (44,1%), «Опозиційна платформа - За життя" (11,2%), «Європейська Солідарність» ( 10,8%) і «Голос» (7,5). Шанси на проходження в парламент також мають «Батьківщина» (4,2%), «Опозиційний блок» (4%) і «Радикальна партія Олега Ляшка» (3, 7%).
У той же час переважна більшість партій демонструють негативну динаміку показників підтримки. Серед політичних сил, які долають 5-відсотковий бар'єр, тільки в «Європейській Солідарності» соціологи зафіксували зростання популярності: за три тижні її рейтинг збільшився на 4%.
Також у респондентів запитали, яких першочергових кроків новообраної Верховної Ради вони очікують. Як з'ясувалося, найбільше від народних депутатів українці чекають завершення війни на Донбасі (51,7%) і підвищення зарплат і пенсій (30,7%).

Опитування проводилося методом телефонного та особистого інтерв'ю в усіх регіонах України, крім Криму та окупованої частини Донбасу, із застосуванням випадкової вибірки. Всього було опитано тисяча шістсот вісімдесят чотири (похибка не перевищує 2,38%), 1 298 (похибка не перевищує 2,72%) і 1512 (похибка не перевищує 2,52%) респондентів відповідно.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...