Хіти тижня. Битва за Африку, або Чергова поразка Путіна: У Судані відбувся військовий переворот (фото, відео)

В результаті військового перевороту у програші може опинитися Росія, яка мала гарні відносини з правлячою владою. У минулому році Судан запропонував Росії створити свою військову базу на Червоному морі.

У Судані відбувся військовий переворот. У столиці Хартум вулиці почали патрулювати військові. Також відомо, що група офіцерів увійшла до будівлі державної телерадіомовної компанії в Омдурмані, місті-супутнику суданської столиці, передають Патріоти України з посиланням на телеканал Al-Hadath.

Суданська армія взяла під контроль президентський палац, радіо і телебачення. 75-річний президент країни Омар аль-Башир подав у відставку і взятий під домашній арешт. Зазначається, що зараз у Хартумі відбувається екстрене засідання головного командування армії Судану.

Журналіст "Голосу Америки" Харун Маруф у своєму Twitter повідомив про арешт екс-віце-президента Алі Османа Таха і Ахмеда Харуна, голови партії Національний конгрес. Також повідомляється про арешт губернатора Хартума Абдула Рахіма Мухаммеда Хусейна.

Очікується, що військова рада очолюватиме Судан протягом одного року.

Омар аль-Башир

Омар аль-Башир і Володимир Путін

На вулицях столиці посилили заходи безпеки і розмістили додаткові підрозділи армії. Відзначено передислокацію бронетехніки до президентського палацу.

Суданські радіостанції та телеканали припинили звичне мовлення і транслюють військові марші.

Омар аль-Башир був при владі в Судані 30 років. До речі, до влади він прийшов також шляхом військового перевороту. За цей час Судан перетворився на країну-вигнанця зі зруйнованою економікою, незважаючи на наявність запасів нафти.

Омар аль-Башир і Володимир Путін

У 2008 році Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт аль-Башира за геноцид у Дарфурі.

В результаті військового перевороту у програші може опинитися Росія, яка мала гарні відносини з правлячою владою. У минулому році Судан запропонував Росії створити свою військову базу на Червоному морі, що зміцнило б її претензії відігравати велику роль у регіоні.


"Проблема в тому...": Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту без прикриття іншими ЗРК, - експерт

середа, 24 квітень 2024, 16:22

Системи Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту, не прикриваючи їх іншими зенітно-ракетними комплексами. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДОМ поділився військовий аналітик, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, пере...

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...