Хіти тижня. Битва за Арктику та "Кузькіна мать": Росія спустила зі стапелів бойовий криголам

У п’ятницю, 25 жовтня, у російському Санкт-Петербурзі спустили на воду головний патрульний корабель льодового класу “Іван Папанін” проекту 23550. Корабель розроблений Центральним конструкторським бюро «Алмаз» і здатний виконувати завдання буксира, криголама та патрульного корабля, повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

“Іван Папанін” призначений для охорони і моніторингу водних ресурсів у складній льодовій обстановці, конвоювання і буксирування в порт затриманих суден, супроводу та підтримки суден забезпечення.

Також він може брати участь у рятувальних операціях і перевозити спеціальні вантажі. Водотоннажність бойового криголама – близько 8500 тонн, довжина – понад 100 м, ширина – близько 20 м, автономність плавання – близько 60 діб.

© Олександр Дем’янчук/ТАСС
Патрульний корабель росіяни озброять переносним зенітним ракетним комплексом та артилерійською установкою. На ньому також передбачена можливість постійного базування корабельного вертольота.

Як повідомлялося раніше, до складу військово-морського флоту США ввели новий бойовий корабель-невидимку прибережної зони LCS 20 USS Cincinnati.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...