Хіти тижня. Час просити вибачення в Донбасу: Сивохо відзначився новою скандальною заявою про мир з ОРДЛО

Радник глави РНБО Сергій Сивохо, який раніше розгнівав мережі своїм планом по Донбасу, розповів про своє бачення подальшої взаємодії з жителями окупованої території України. Ним він поділився в інтерв'ю "Укрінформу", передають Патріоти України.

"Це найскладніше для мене питання, тому що найболючіше, напевно. За останні п'ять років стільки всього було сказано і не сказано, зроблено не так або, в принципі, не зроблено, що прийшов час виправляти помилки, прощати і просити прощення. І, звичайно, прийшов час розмовляти з людьми, що живуть на непідконтрольних територіях. Це наші люди, вони громадяни України - і ми повинні навчитися їх слухати і переконувати. Нам є що їм сказати", - упевнений він.

Але, за словами Сивохо, потрібно виконати велику роботу. "Спочатку ми повинні поміняти "понятійний апарат", який сформовано пропагандою за п'ять років, змінити риторику і перестати використовувати штампи - "свої-чужі", "сепари-укри". Навіть на словах ми повинні не розпалювати війну, а заліковувати рани. Ми хочемо і будемо шукати спільні інтереси і точки дотику, а реалізовувати це будемо через інформаційну політику і культурне зближення. Вже скоро ви самі побачите - про які проекти я говорю", - уточнив він.

Він також упевнений, що паралельно з цим необхідно гармонізувати роботу з переселенцями, спростити процедури проходження КПВВ, виплатити пенсії жителям непідконтрольних територій і вирішити ще масу важливих питань."Найголовніше - це бажання повернути не тільки території, але і людей. Хоч у цих людей часто інші цінності, і на багато речей вони дивляться по-іншому, але це наші люди! Моя думка - тільки так ми зможемо повернути Донбас і людей, які проживають на непідконтрольних територіях", - резюмував він.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...