Хіти тижня. "Чекісти" Путіна викрали з адмінкордону Криму українського прикордонника, катували хлопця, вибивали "зізнання" та намагались завербувати

Молодший сержант Держприкордонслужби України був незаконно затриманий представниками ФСБ РФ на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим, повідомляють Патріоти України з посиланням на СБУ.

Представники російських спецслужб, використовуючи насильство та тортури, намагалися змусити українця зізнатися в нібито навмисному перетині адмінкордону з окупованим півостровом.

Також ФСБ схиляла українського прикордонника до співпраці для отримання інформації про організацію бойових чергувань підрозділами Держприкордонслужби.

Після "вибивання" та відеофіксації зізнань у нібито перетині "кордону" представники РФ доставили українського військовослужбовця до контрольного пункту "Каланчак".

Після цього Служба безпеки України здійснила перевірку інформації про обставини незаконного затримання прикордонника і його контактів з ФСБ РФ.

СБУ рекомендує українським громадянам утриматися від поїздок в РФ та на тимчасово окуповані території, а також нагадує, що відповідно до ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, від кримінальної відповідальності звільняються громадяни, які, отримавши злочинне завдання від іноземної держави, не здійснювали ніяких дій та добровільно повідомили органам державної влади України про отримання такого завдання.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...