Хіти тижня. Через кілька хвилин після наказу Путіна ракети можуть впасти на Україну: Міноборони Британії заявило про загрозу великої війни

У Британії з кожним днем зростають побоювання щодо ймовірного нового вторгнення Росії в Україну у зв'язку зі збільшенням кількості російських військ на кордоні, заявив заступник міністра оборони Великобританії Джеймс Хіппі в ефірі Sky news, передають Патріоти України.

За даними Хіппі, зараз на кордоні України близько 130 тис. російських військовослужбовців, ще кілька тисяч на морі. Також у Великобританії відзначають, що Росія транспортує до кордону паливо, медичні та інші засоби, необхідні під час військових дій.

Хіппі підкреслив, що вторгнення Росії є загрозливим, проте це не означає, що воно точно відбудеться. Водночас він зазначив, що все залежить від президента Росії Володимира Путіна.

"Через кілька хвилин після того, як Путін віддасть наказ, на українські міста можуть впасти ракети і бомби", — сказав заступник міністра.

Хіпі запевнив громадян Великобританії, які в ці дні намагаються виїхати з України, що, незважаючи на те, що багато співробітників посольства в Києві вже покинули дипустанову, консульська допомога все ще надається в Україні, а також в Лондоні і сусідній Польщі.

Також Хіппі зазначив, що деякі комерційні рейси до Великобританії все ще літають, хоча це, за його словами, може тривати недовго.

Загроза вторгнення Росії в Україну

Видання New York Times опублікувало статтю, в якій говорилося про те, що російські військові проходять останні етапи підготовки і знаходяться "в повній бойовій готовності" для повномасштабного вторгнення в Україну.

Тим часом німецьке видання Bild опублікувало план можливого вторгнення Росії в Україну, згідно з яким Кремль нібито планує створити маріонетковий уряд в країні, а згодом провести загальнонаціональний референдум про приєднання до Росії.

Президент США Джо Байден вважає, що Володимир Путін досі не прийняв рішення щодо вторгнення в Україну. При цьому глава Білого дому уточнив, що попередив Путіна про наслідки для економіки РФ, якщо він таке рішення все ж прийме.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...